top of page
Bachbloesemremedies

Gelukkig zijn, een beetje, veel, met hart en ziel. De Bachbloesemremedies geven een positieve kijk op het leven, een lekker en fit gevoel en een gezonde geest in een gezond lichaam. In mijn praktijk werk ik ook vaak met de remedies van Bachbloesems. Deze remedies zijn ontwikkeld door Dr. Bach (1886-1936). Hij kwam erachter dat bepaalde kwalen te bestrijden zijn door aan de emotionele oorzaak ervan te gaan werken. Hij ontdekte dat een storing in het energiestelsel in de mens, maar ook bij dieren, zich het eerst uiten in negatieve gevoelens. Als de storing niet wordt verholpen, dan komen er ook fysieke klachten. Bach bedacht dat wanneer in de eerste fase de storing aangepakt wordt, de fysieke klachten niet zullen optreden. Voor iedere negatieve emotie spoorde hij een remedie op die ervoor zorgt dat een negatieve emotie zou worden omgezet in positieve. Bach was ervan overtuigd dat planten en bloemen een genezende kracht hadden en hij zocht de oplossing dan ook in bloemen en bloesems. Bach ontdekte 38 remedies, waarvan 37 worden bereid uit knoppen en bloesems van planten en bomen. Na het handmatig oogsten van de bloesems worden ze met zonlicht of vuur verhit in zuiver bronwater. Hierdoor komen de werkzame stoffen uit bloesems in het water. Door middel van het testen met de biotensor kom ik uit op zeven remedies, welke ik persoonlijk op maat voor je klaarmaak. De remedies zijn niet verslavend en hebben geen bijwerkingen. Ze zijn voor jong en oud geschikt en kunnen samen met andere middelen worden gebruikt. De remedies activeren het innerlijke evenwicht!

Emotional freedom techniques (EFT)

EFT is een kloptechniek, waarbij bekende acupunctuurpunten zacht met de vingers worden beklopt. Zo wordt de korsluiting in het meridiaansysteem opgeheven en kan de energie weer stromen, waardoor een specifieke klacht kan verzachten of oplossen.

Wat maakt EFT zo anders dan andere behandelingen?

Wat EFT uniek maakt, is dat je met deze eenvoudige techniek een emotie behandelt en die emoties ook daadwerkelijk oplossen of neutraliseren.

EFT is in te zetten bij:
  • Mishandelingen,

  • Ongevallen,

  • Operaties,

  • Trauma’s,

  • Negatieve emoties zoals: “Ik ben het niet waard.” Of “Ik ben niet goed genoeg.”

Met EFT ga je naar je gevoel toe, neutraliseert dat en je zult vervolgens merken dat de emotie gewoon is verdwenen. Soms snel en direct. Soms langzaam en pas na meerdere keren EFT toepassen. Ik heb in mijn praktijk al mooie resultaten mogen zien met deze behandelmethode!

Methode Matheij

Sinds een aantal jaar beoefen ik ook diverse coachtools die ik gevolgd heb bij Anita Matheij. Dit zijn onder andere de cursussen Beter in Balans, De Reis naar Binnen en Loving Eyes.

Beter in Balans

Beter in Balans is een diepgaande en grondige reiniging van lichaam en geest. Na een schokkende gebeurtenis kan het lichaam blijven hangen in een oud gevoel. Het reageert alsof het voortdurend in gevaar is. Dit proces kost veel energie en kan je letterlijk uitputten. Bovendien zorgt het voor veel onrust, omdat je continu alert bent. Door middel van spiertesten leer ik jou de betrouwbare antwoorden te vinden. Ik leer je door middel van eenvoudige en toegankelijke oefeningen te communiceren met de wijsheid van je lichaam.

Beter in Balans is uitermate geschikt voor pubers en adolescenten.

 

Beter in Balans is in te zetten bij:

  • Angsten,

  • Fobieën,

  • Pijnklachten,

  • Vermoeidheid.

Beter in Balans is een krachtige behandeling die een omslag teweegbrengt in het doen, denken en voelen.

De Reis naar Binnen

De Reis naar Binnen is een ontdekkingsreis in je lichaam. Je kunt antwoorden en oplossingen vinden die in jezelf besloten liggen, door met je aandacht naar binnen te gaan, waarbij ik je begeleid terwijl je heerlijk ontspannen op de behandeltafel ligt. Daarmee maak je gebruik van de wijsheid van het lichaam. Wanneer je gebruikmaakt van de wijsheid van je lichaam, is het mogelijk om pijn en blokkades op te sporen, verborgen patronen bloot te leggen en de weg terug te vinden naar je eigen krachtbron. Wat je daar aantreft is zekerheid, zelfvertrouwen, warmte en het gevoel dat je goed bent zoals je bent. Vanuit die stevige basis kun je het leven beter aan en wordt het makkelijker om je dromen te verwezenlijken. Bij uiteenlopende klachten op alle holistische niveaus, begeleid ik mensen met de Reis naar Binnen. Deze veilige coachmethode pas ik bij jong en oud toe! Dit doe ik bij mensen met chronische hoofdpijn en buikpijn, maar ook voor mensen met diverse andere klachten is deze methode zeer effectief! De Reis naar Binnen is een ontdekkingsreis in jezelf, waarbij je je eigen antwoorden en oplossingen kunt vinden!

Loving Eyes

Diepgaand oogcontact. Door het diepgaande oogcontact maak je verbinding op hartniveau. Je weet dat je er mag zijn, met alles wat je in je hebt! Wanneer je op deze manier echt contact maakt, maak je contact op zielsniveau met elkaar. Loving Eyes is een moment in de tijd waarin alle liefde, aandacht en acceptatie samenkomen. Het is bijzonder, intens, liefdevol en gedragen. Je bent zo helemaal in het moment dat al het andere verdwijnt. In de ruimte die dan ontstaat, vind het wonder plaats. Daar mag je zijn, daar ben je heel en compleet. Loving Eyes is een behandelvorm die voorbijgaat aan woorden. Als therapeut richt ik mijn onverdeelde aandacht op de persoon tegenover mij, waarna gedurende een aantal minuten onafgebroken oogcontact wordt gemaakt. Dit kan een intense ervaring zijn! Zelf vind ik het een mooie methode om echt contact met mijn cliënt te maken!

bottom of page